2024 Yılının En İddialı Cilt Bakım Rutinleri

2024 Yılının En İddialı Cilt Bakım Rutinleri

Cildinin ihtiyaçlarına uygun bakım rutini oluşturmakta zorlananlar için 2023 cilt bakım trendlerini derledik!

Daha genç, eşit ve aydınlık görünen bir cilde ulaşmak için her sezon yeni bir trend hayatımıza giriyor. Peki, 2024’te hangi trendler ön planda olacak dersin? Bu içeriği okuduktan sonra tahminler yerini derin bir bilgi birikimine bırakacak. Çünkü 2024 yılının en popüler cilt bakım rutinlerini biz şimdiden sıraladık!

2023 yılı için cilt bakımının kıymetinin anlaşıldığı bir yıl oldu diyebiliriz. Önceki yılların aksine geçtiğimiz yıl sosyal medyada cildin kalitesini artırmaya yönelik yöntemler ve uygulamalar daha fazla öne çıktı. Hatta bazı trendler cilt bakımının bilinmeyen yönlerini bile aydınlattı. Eğer sen de sana özel bir cilt bakım rutini oluşturmak için takip edebileceğin trendler neler merak ediyorsan 2024 güzellik trendlerini birlikte incemeye başlayalım!

 

Minimalist Rutin

Minimalist Rutin

Minimalist cilt bakımı 2024 yılının yükselen trendleri arasında yer alıyor. Cilt bakımında temele dönüşü benimseyen bu bakım rutini, minimum sayıda cilt bakım ürünü kullanarak maksimum etkiyi elde etmeyi amaçlıyor. Eğer sen de azın daha çok olduğuna inananlardansan bu trende bir şans verebilirsin.

Minimalist cilt bakım rutini sırası nasıl olmalı diye merak ediyor olabilirsin. Aslında sahip olduğun rutini sadeleştirerek minimalist cilt bakımını kendine uyarlayabilirsin. Ancak henüz bir rutine sahip değilsen temizle, nemlendir ve güneş kremi uygula adımlarıyla kendi minimalist rutinini oluşturabilirsin. “3 Ürünle Minimalist Cilt Bakımı Önerisi” isimli yazımızda kendi rutinini oluşturmana yardımcı olacak ilhamı bulabilirsin.

 

Sandviç Tekniği

Sandviç Tekniği

Retinol 2024 yılının en popüler cilt bakım bileşenlerinden biri olacak. Ancak son derece etkili olan retinol kimi zaman ciltte irritasyona sebep olabiliyor. Sandviç tekniğinin çıkış noktası da işte tam olarak bu etki! Sandviç tekniği, retinolü cilde tahrişe sebep olmadan uygulamayı sağlıyor.

Sandviç tekniğini uygulamak için klasik bir rutinle başlamalısın. Cildini temizleyip tonikledikten sonra iyice nemlendirmelisin. Ardından retinol serumunu uygulamalı ve üzerine bir kat daha nemlendirici sürmelisin. Bu tekniği uygulamayı düşünüyorsan daha detaylı bilgi için "Retinol Sandviç" Tekniği Nedir? Ne İşe Yarar?” isimli yazımıza da göz atabilirsin.

 

Editörün Önerisi: Sandviç tekniğini uygulamak için etkili bir retinol kremi arıyorsan La Roche Posay Redermic Retinol Concentrate’i inceleyebilirsin. Bu krem, ince çizgi ve kırışıklık görünümünü azaltmaya yardımcı oluyor. Saf retinol içermesine rağmen benzersiz formülasyonu sayesinde ciltte tahrişe sebep olmuyor. La Roche Posay retinol kremini gece rutininde sandviç tekniğini kullanmadan da cildine uygulayabilirsin.

Skin Cycling

Skin Cycling

Retinol kullanımını kolaylaştırmak için geliştirilmiş olan bir diğer yöntem ise skin cycling. Evet, skin cycling de cildi irrite etmeden retinol uygulamak için geliştirilmiş. Bu teknik sayesinde birlikte kullanılması mümkün olmayan ancak cilt için harikalar yaratan iki içerik; yani asit ve retinol dönüşümlü olarak kullanılabiliyor.

Skin cycling yapmak için cilt bakımını beş güne ayırman gerekiyor. Birinci gün akşam rutininde cildine peeling uygulamalısın. İkinci gün bakım rutinine retinol serumuyla devam etmelisin. Üçüncü ve dördüncü günlerde cildine toparlanması için yenileyici bir bakım uygulamalısın. Beşinci ve son gün ise rutini başa sarmalısın. “Skin Cycling Nedir? Nasıl Yapılır?” isimli yazımızda bu işlemin ayrıntılarını bulabilirsin.

Editörün Önerisi: Skin cycling yaparken kullanabileceğin etkili bir kimyasal peeling arıyorsan bizim sana önerimiz La Roche Posay Effaclar Serum! Niacinamid ile zenginleştirilmiş bu peeling etkili serumla cildini ölü hücrelerden ve fazla sebumdan kolayca arındırabilirsin.

 

Fiddy Metodu

Fiddy Metodu

Siyah nokta ve gözenek görünümünü azaltmayı amaçlayan Fiddy metodu üç aşamadan oluşuyor. Fiddy’nin ilk adımında cildine salisilik asit içeren bir peeling veya serum uygulamalısın. La Roche Posay Effaclar Serum bunun için oldukça uygun.

İkinci adımda kil maskesi geliyor. Kil maskesi için bizim önerimiz Kiehl’s Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque. Amazon beyaz kili içeren bu maskeyle cildini fazla sebum ve kirden kolayca arındırabilirsin. Son adımda ise yağ bazlı bir temizleyici kullanmalısın. Temizleyiciyi uyguladığında siyah noktaların cildinden uzaklaştığını görebilirsin. Daha fazla detay için “Fiddy Metodu Nedir? Nasıl Yapılır?” isimli yazımıza da göz atabilirsin.

 

Tonik Ped Yöntemi

Tonik Ped Yöntemi

2024’te popüler olan cilt bakım uygulamaları arasında geçtiğimiz yıldan aşina olduğumuz tonik pedler de yer alıyor. Cilt bakım rutinlerine yeni bir boyut kazandıran tonik pedler, esasında bir Kore güzellik trendini oluşturuyor. Tonik ped rutininde makyaj pedleri cilt bakım tonikleriyle ıslatılıyor ve bu pedler cildi yoğun bir şekilde temizlemek için kullanılıyor. TikTok’ta bu popüler rutini uygulayanlar, tonik pedleri çoğu zaman ciltlerinde belirli bir süre beklettiklerini ifade ediyor. Bu sayede pek çok kullanıcı, ciltlerinin çok daha temizlenmiş ve arınmış göründüğünü paylaşıyor.

Cilt kusurlarının ortadan kaldırılması için uygulanan tonik ped rutinini sen de evinde kolayca yapabilirsin. Bu rutin için La Roche Posay Effaclar Tonik’ten faydalanabilirsin. Bu toniği makyaj pamuklarına dökerek yüzüne uygulayabilir, böylece cildini temizlemek için vakitten kazanırken etkili bir bakım da yapabilirsin. Eğer tonik ped rutini hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istersen, “Kore Cilt Bakım Trendi: Tonik Ped (Toner Pad) Nedir?” isimli yazımız seni bekliyor!

 

Skin Streaming Trendi

Skin Streaming Trendi

İlk bakışta minimalist cilt bakımına benzeyen ancak ondan farklı olan skin streaming trendi, 2024’te kendine vakit ayırmanın çok daha şefkatli bir yolunu sunuyor. Çünkü skin streaming rutininde sadece cilde en uygun bakım ürünleri kullanılıyor. Rutinleri kısa sürede tamamlamayı sağlayan skin streaming, 2024 yılında daha sakin planlar yapmayı isteyenleri hedefliyor. Sen de yeni yılda onlarca cilt bakım ürünü içinde kaybolmak istemiyorsan skin streaming ile daha keyifli bir rutin planlayabilirsin. Bunun için tek ihtiyacın, cildine iyi gelecek nokta atışı ürünleri bulmak.

Editörün Önerisi: Yağlı cilde sahipsen ve cildin için etkili çözüm önerileri arıyorsan, sana tavsiyemiz La Roche Posay Effaclar ailesi! Temizleme jeli, tonik ve krem çeşitlerinden oluşan bu küçük seriyi kullanarak skin streaming rutinine ayak uydurabilirsin. Yağlanmaya bağlı cilt problemlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olan La Roche Posay Effaclar bakım serisiyle ihtiyaçların için nokta atışı bir rutin yaratman mümkün olacak!

 

Bariyer Onarıcı Rutinler

Bariyer Onarıcı Rutinler

2023’te cilt bariyerini onarmaya yardımcı olan ürünlerin popülerleşmesiyle bariyer onarımı konusu gündemden hiç düşmedi. Hiç şaşırtıcı olmayan bir biçimde bu etki 2024’e de uzanıyor. Bariyer onarımı rutinleri, tahmin edebileceğin üzere cildi güçlendirmeye yardımcı olacak ürünleri kapsıyor. Bunların en başında ise cica geliyor. Diğer yandan peptit ve seramidler de 2024 bakım rutinlerinin vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor. Sen de bu rutini fırsat bilerek cilt bariyerini onarmanın veya daha da güçlendirmenin yollarını keşfedebilirsin.

Bariyer onarıcı rutinlerini La Roche-Posay Cicaplast Krem ile şekillendirebilirsin. B5 vitamini, madecassoside ve panthenol içeren bu onarıcı kremle hassas cildini onarabilirsin. La Roche Posay cica kremle cildindeki kızarıklık görünümlerini, tahriş ve kaşıntı hissini ortadan kaldırman mümkün. Üstelik SPF 50 güneş koruması içeren Cicaplast Krem, güneş kaynaklı oluşabilecek yeni hassasiyetlere karşı da koruma sağlıyor. Güçlü ve pürüzsüz bir cilt için La Roche-Posay Cicaplast Krem’i sen de mutlaka denemelisin.

 

Dudak Bakım Rutinleri

Dudak Bakım Rutinleri

Dudak bakım trendleri 2024 yılında her zamankinden daha çok öne çıkacak. En az cilt bakımı kadar önemli olan dudak bakımı rutinini atlamak istemiyorsan, dudaklarına etkili bakım sunacak bir yardımcı bulmalısın. Bunun için bizim sana önerimiz La Roche Posay Cicaplast Levres Dudak Kremi! Formülündeki MP lipidlerle dudaklarda koruyucu bir bariyer oluşturan bu dudak bakım kremi, dudakları onarıyor ve her zaman pürüzsüz görünmelerini sağlıyor. Sen de yumuşacık görünen nemli ve bakımlı dudaklar için Cicaplast Levres Dudak Kremi’ni kullanabilirsin.

 

2024 cilt bakım trendleriyle sen de kendi rutinini oluşturabilir, daha kusursuz bir cilt görünümüne ulaşabilirsin. Dilersen cilt tipi kategorimizi inceleyerek cilt tipine en uygun önerileri de okuyabilirsin!

hemen üye ol. herkesicinguzellik.com
Hemen üye ol!

Sana özel içerik ve ipuçlarını görebilmek için hemen üye ol!

Daha kişisel bir deneyim ister misin?

Güzellik Klübüne Katıl!