Stresi Geride Bırak: Ses Banyosuyla Gevşeme Zamanı!

Stresi Geride Bırak: Ses Banyosuyla Gevşeme Zamanı!

hemen üye ol. herkesicinguzellik.com
Hemen üye ol!

Sana özel içerik ve ipuçlarını görebilmek için hemen üye ol!

Üye Ol

Yoğun tempolu hayatın içinde biraz olsun kendisine zaman ayırmayı ve stresi geride bırakmayı kim istemez ki? Belki sen de şimdiye kadar bu istek doğrultusunda birçok alternatif denemişsindir. Peki, ses banyosuyla tanışmış mıydın?

Hayatın karmaşası içinde kaybolmuş hissettiğinde hatırlaman gereken bir şey var: Sesin gücü! Ses terapisinin Antik Mısır’dan Mayalara kadar tarihin birçok döneminde geleneksel şifa yöntemlerinden biri olarak kullanıldığını biliyoruz. Bu geleneklerden süregelen şifalı titreşimlerle dolu ses banyosu, içinde su olmasa da seni zihinsel rahatlığın sakin sularına davet ediyor. E o zaman, stresli anları geride bırakmanın ve kendini şifalı ses terapisine bırakmanın vakti geldi!

 

Ses Banyosu Nedir?

Ses Banyosu Nedir?

Ses banyosu, çeşitli enstrümanlar ve materyallerin kullanıldığı bir meditasyon yöntemi. Sesler ve titreşimler aracılığıyla zihnin meditatif ve rahatlamış bir duruma geçtiği bu yöntem, son yıllarda ortaya çıkan wellness trendleri arasında oldukça popüler bir uygulama. 

 

Ses Banyosu Nasıl Yapılır?

Ses Banyosu Nasıl Yapılır?

Ses banyosu genellikle Tibet şarkı kaseleri, gonglar ve akort çatallarının titreşimleriyle gerçekleştiriliyor. Ses banyosunda duyacağın sesler, alışkın olduğun müzikten farklı tonlar ve frekanslar içerdiğinden seni meditasyona yakın bir ruh haline yönlendirecek. Akupunktur, reiki uzmanları ve yoga eğitmenlerinin rehberliğinde ses banyosu seanslarına katılabilirsin. Dilersen evde yapılabilecek düzeye uyarlanmış kase, davul ve çan gibi araçların kullanıldığı ses banyosu alternatiflerini de deneyebilirsin.

 

Ses Banyosu Sırasında Ne Olur?

Ses Banyosu Sırasında Ne Olur?

Ses banyosu sırasında beyin dalgaları normal uyanıklık haline oranla daha fazla gevşeyerek rüya ve gerçekle karışık bir duruma geçiş yapıyor. Bu zihinsel rahatlamayla birlikte kan basıncı azalıyor ve solunum derinleşiyor. Hatta duyduğumuza göre ses banyosunda gözyaşı dökenler ve uykuya dalanlar bile oluyor.

 

Ses Banyosu Ne İşe Yarar?

Ses Banyosu Ne İşe Yarar?

Yeni bir trend gibi algılansa da aslında ses banyosu ve ses banyosunun faydaları binlerce yıldır biliniyor. Hatta Antik Yunanlıların flüt ve lir gibi enstrümanlarla müzik terapisi yaptığı ve bu yöntemle çeşitli hastalıkları tedavi etmeye çalıştığı biliniyor. Günümüzde ise meditasyon amaçlı ses banyosu yaptıranlar negatif duygularının belirgin bir şekilde azaldığını ve zihninin dinlendiğini paylaşıyor. Aynı zamanda bedeni rahatlatması, çakraları dengelemesi ve beyne stres tepkisini azaltan sinyaller göndermesi de ses banyosunun faydaları arasında gösteriliyor. 

 

Herkes Ses Banyosu Yapabilir mi?

Herkes Ses Banyosu Yapabilir mi?

Ses banyosu her yaş grubuna uygun ve deneyim gerektirmeyen bir süreç. Ancak sese aşırı duyarlılığın veya herhangi bir nörolojik sağlık problemin varsa öncesinde mutlaka bir uzmana danışmanı öneririz. 

Editörün Önerisi: Ses banyosuyla bedenini rahatlatmadan önce cildini rahatlatmaya ne dersin? YSL Beauty Pure Shots Perfect Plumper Nemlendirici Krem kullanarak cildine doğal bir ışıltı kazandırabilirsin. Bu nemlendirici kremin içeriğindeki portakal çiçeği özü sayesinde daha ferah ve zinde hissedeceğinden eminiz. :) 

Ses Banyosu Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ses Banyosu Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ses banyosundan istediğin verimi alabilmek için elbette ki dikkat etmen gereken bazı faktörler bulunuyor. Bakalım bunlar nelermiş?

  • Ses banyosuna başlamadan önce başının altına rahat bir minder koyarak yoga matına uzanmalı ve bedenini serbest bırakmalısın.
  • Ses banyosu yaparken sessiz ve rahat bir ortam tercih etmelisin. Rahatsız edici dış seslerden kaçınarak kendini tamamen dingin hissetmen çok önemli.
  • Ses banyosu öncesinde bir niyet belirleyerek bu deneyimi daha bilinçli bir hale getirebilirsin. Örneğin; hissetmek istediğin bir duyguyu düşünerek odaklanmanı kolaylaştırabilirsin.
  • İlk kez ses banyosu yapacaksan profesyonel bir eğitmenden destek almalısın. Böylece daha güvenli ve etkili bir seans yapabilirsin.

Meditasyon türleri ilgini çekiyorsa Meditasyon Nedir? Nasıl Yapılır? adlı içeriğimize de göz atmayı unutma!

Üye Ol
Hemen üye ol!

Sana özel içerik ve ipuçlarını görebilmek için hemen üye ol!

Daha kişisel bir deneyim ister misin?