Yılın Trendi Kapıda: Spider Lash (Örümcek Kirpik) Nasıl Yapılır?

Yılın Trendi Kapıda: Spider Lash (Örümcek Kirpik) Nasıl Yapılır?

hemen üye ol. herkesicinguzellik.com
Hemen üye ol!

Sana özel içerik ve ipuçlarını görebilmek için hemen üye ol!

Üye Ol

Duymayan kalmasın: Her sene kolay Cadılar Bayramı makyajları arasında karşımıza çıkan ve esasında bir makyaj hatası olarak kabul edilen örümcek kirpik görünümü, bu yılın yeni makyaj trendleri arasında!

Maskaranın fazla ve yanlış uygulanması sonucu oluşan birbirine yapışık kirpik görünümü ünlü modaevlerinin defilelerinde boy göstermeye başladı. Yılın makyaj trendlerinden biri olması beklenen örümcek bacağı kirpik makyajı günlük rutinde de karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Hal böyle olunca biz de spider lash makeup trendini incelemeye karar verdik. Hadi, örümcek kirpik makyajı nedir ve örümcek kirpik makyajı nasıl yapılır anlatmaya başlayalım!

 

Spider Lash (Örümcek Kirpik) Makyajı Nedir?

Spider Lash (Örümcek Kirpik) Makyajı Nedir?

Spider lash makeup veya Türkçe adıyla örümcek kirpik makyajı, kirpiklerin birbirine yapışarak örümcek bacaklarını anımsatan bir görünüm sergilemesini ifade ediyor. Bu makyaj stilinde kirpiklere kat kat maskara uygulanarak topak topak ve yapışık bir görünüm elde ediliyor.

 

Spider Lash (Örümcek Kirpik) Makyajının Özellikleri Nelerdir?

Spider Lash (Örümcek Kirpik) Makyajının Özellikleri Nelerdir?

  • Spider lash makyajında uzun ve belirgin kirpik görünümü ön plana çıkıyor.
  • Örümcek kirpik trendinde kirpikleri tek tek ayırmak yerine birbirine yapıştırmak hedefleniyor.
  • Spider lash makeup trendinde kirpiklere kat kat maskara sürülerek ağır bir maskara uygulaması yapılıyor.
  • Örümcek kirpik makyajında özellikle koyu ve yoğun renkli maskaralar tercih ediliyor.

 

Spider Lash (Örümcek Kirpik) Makyajı Kimlere Yakışır?

Spider Lash (Örümcek Kirpik) Makyajı Kimlere Yakışır?

Spider lash makyajı uzun kirpikli insanlarda daha etkili bir görünüm sergiliyor. Kısa kirpikler birbirine yapıştığında olduğundan daha da kısa görünerek gözlerin albenisini ortadan kaldırabiliyor.

 

Spider Lash (Örümcek Kirpik) Makyajı Nasıl Yapılır?

Spider Lash (Örümcek Kirpik) Makyajı Nasıl Yapılır?

  • Örümcek kirpik makyajına başlamadan önce kirpiklerinin temiz ve kuru olduğundan emin olmalısın.
  • Makyaja başlamadan önce kirpik kıvırıcı kullanarak daha belirgin ve kalkık kirpiklere sahip olabilirsin.
  • Yoğun kirpik görünümü için kirpik bazı uygulayabilirsin.
  • Örümcek kirpik makyajının en önemli adımı tabii ki maskara seçimi. Bu noktada kirpiklerini tek tek ayıran maskaralardan ziyade kıl fırçalı, kirpikleri kalınlaştıran ve hacim kazandıran suya dayanıklı maskaralara yönelebilirsin.
  • Spider lash makyajı için doğru maskarayı seçtikten sonra kirpiklerinde kalın ve yoğun bir görünüm elde edene kadar kat kat uygulama yapmalısın.
  • Maskara henüz kurumadan kirpikleri parmağınla birbirlerine yapıştırabilirsin. Aynı uygulamayı alt kirpiklerine de yaparak daha dramatik bir görünüm elde edebilirsin.

 

Spider Lash (Örümcek Kirpik) için Maskara Önerisi

Spider Lash (Örümcek Kirpik) için Maskara Önerisi

Spider lash makyaj trendinde maskara seçiminin en önemli adım olduğundan bahsetmiştik. Seni bu seçimde de yalnız bırakmak istemiyoruz. Kirpiklerine kıvrım, hacim ve uzunluk kazandıracak o maskarayı bulabilmen için kendi maskara deneyimlerimizi gözden geçirdik. Şanslısın ki bu makyaj trendine uyum sağlayacak o maskarayı bulduk: L’Oréal Paris Mega Volume Miss Hippie Maskara! Genellikle festival makyajları için önerilen bu L’Oréal Paris hacim veren siyah maskaranın örümcek kirpik makyajı için de biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyoruz.

L’Oréal Paris Mega Volume Miss Hippie Maskara’nın Etkileri

  • L’Oréal Paris Mega Volume Miss Hippie Maskara, çok kıllı fırçası sayesinde tüm kirpiklere ulaşmayı ve kıvırmayı başarıyor.
  • Kirpikleri kökten uca kavrayarak daha dolgun ve hacimli bir kirpik görünümü yaratıyor.
  • L’Oréal Paris Miss Hippie maskara, akmaya ve bulaşmaya dayanıklı formülüyle kat kat uygulamalarda dahi sorun çıkarmıyor. Böylece örümcek kirpik makyajı için de ideal maskaralar listemize girmeyi başarıyor.
  • En kısa ve seyrek kirpiklerde dahi belirgin bir görünüm sunuyor.
  • Bu maskarayı art arda 3-4 kez uyguladıktan sonra kirpiklerini parmaklarınla yapıştırabilir ve 2024’ün yeni trendi olması beklenen örümcek kirpiklere sahip olabilirsin.

Spider lash makyajı nedir ve nasıl yapılır artık bildiğine göre düşüncelerini çok merak ediyoruz. Sence örümcek kirpik makyajı günlük rutinlerin de bir parçası haline gelebilir mi? Düşüncelerini bizimle paylaşmayı unutma!

Üye Ol
Hemen üye ol!

Sana özel içerik ve ipuçlarını görebilmek için hemen üye ol!

Daha kişisel bir deneyim ister misin?