Saçkıran Nedir, Neden Olur ve Saçkıran Tedavisi Nasıl Yapılır?

Saçkıran Nedir, Neden Olur ve Saçkıran Tedavisi Nasıl Yapılır?
İçindekiler

Saçkıran neden olur ve saçkıran tedavisi var mıdır? Eğer saçkıran belirtileri yaşıyorsan endişelenme! Makalemizde saçkıran ilacı kullananlardan ve saçkıran iyileşme belirtilerinden de bahsediyoruz.

Gür saçlarımızın en büyük korkulu rüyalarından biri saçkırandır. Saç kıran ve sakalkıran hastalığı karizmana gölge düşürebilir ve saçlarının günden güne dökülmesine yol açabilir. Saçkıran sadece saçlarımızda değil sakallarda risk oluşturuyor.

Saçkıran hastalığına dair daha fazla bilgi sahibi olmak için hemen makalemizin devamına bekleniyorsun.

 

Saçkıranın Belirtileri Nelerdir?

Saçkıranın Belirtileri Nelerdir?

  • Saçkıran hastalığının ilk belirtilerinden biri hızlı ve ani şekilde aşırı saç dökülmesidir.
  • Saçlar dökülmeden önce kaşınabilir, hassaslaşabilir ve yanma hissi duyabilirsin.
  • Saçkıran dolayısıyla dökülen bölgedeki deri pürüzsüz görünür. Bazı kişilerde bu deri hassaslaşabilir ve ağrıyabilir.
  • Saçkıran belirtilerinden en önemlisi de saçlarda ve sakal bölgesinde yuvarlak açılmaların olmasıdır.
  • Saçkıran sadece saçlarda olmaz. Sakal dökülmesi, kirpik ve kaş dökülmesi yaşanıyorsa bunlar da saçkıran belirtisidir.
  • Saçkıran nedeniyle tırnaklarda da hassaslaşma olabilir.

Saçkıranın Sebepleri Nelerdir?

Saçkıranın Sebepleri Nelerdir?

  • Yoğun stres ve üzüntü
  • Stresli çalışma hayatı
  • Tiroid hastalığı
  • Addison hastalığı ( Adrenal yetmezlik)
  • Sedef hastalığı
  • Vitiligo hastalığı
  • Egzama
  • Alerjik rinit (saman nezlesi)
  • Alerjik astım
  • Lupus

Saçkıran Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Saçkıran Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Saçkıran tedavisinde erken tanı ve teşhis çok önemlidir. Bu nedenle saçkıran belirtileri görüyorsan mutlaka bir dermatoloğa gitmelisin. Hafif seyreden saçkıran hastalığında bazen tedaviye gerek kalmadan saçkıran dökülmesi kendi kendine durabiliyor. Saçkıran tedavisi ve erken teşhisin önemiyle genellikle %95 oranında saçlar yeniden çıkabiliyor.

 

  1. Steroid kremler: Orta ve ileri aşamadaki saçkıran durumlarında ise ilk olarak steroid içeren kremler saç derisine uygulanır. Saçkıran ilacının amacı, saç dökülmesini durdurmak ve bu bölgeden yeniden saç çıkmasını desteklemektir.
  2. Kortizon losyonları: Kortizon içeren losyonlar saç derisine uygulanarak buradan yeni saç çıkması amaçlanır. Saçkıran tedavisi sonrasında çıkan ilk saçlar beyaz yani renksiz olabilir. Zamanla kendi rengini alacaktır.
  3. Steroid enjeksiyon: İleri aşamadaki saçkıran hastalığı için saç derisine steroid enjeksiyonlar yapılabiliyor. Bu enjeksiyonlar genellikle kür halinde yapılır. Genellikle çok yaygın saç dökülmesi olan kişilerde tercih edilir ve yeniden saç çıkması amaçlanır.
  4. İmmunoterapi: Alerjik reaksiyonun tetiklenerek bu bölgeden yeniden saç çıkmasını amaçlayan bir saçkıran tedavisidir. Lenf bezlerine olan yan etkisi nedeniyle günümüzde çok sık tercih edilmez.

Saçkıran Bulaşıcı Mıdır?

Hayır, saçkıran hastalığı bulaşıcı değildir. Genetik olarak ailede saçkıran yaşayan kişilerin aynı hastalığa yakalanma oranı daha yüksektir.

Saçkıran Tedavisi Bitkisel Karışımlarla Yapılır Mı?

Hayır, saçkıran hastalığının tedavisi mutlaka dermatolog tarafından yapılmalıdır. Saçkırandan kurtulanlar medikal tedavi yöntemleri ile bu sonuca ulaşmıştır. Saçkıran tedavisi bitkisel veya saçkıran tedavisi sarımsak kürleri kanıtlanmış tedavi yöntemleri değildir.

Sakalkıran Nedir Ve Nasıl Geçer?

Sakalkıran Nedir Ve Nasıl Geçer?

Alopesi barbae yani sakalkıran sakal, kaş ve kirpik bölgesinde görülen bir cilt hastalığıdır. Genellikle genç erkeklerde görülen sakalkıran, sakalların bozuk para şeklinde dökülmesi ile anlaşılır. Sakalkıran sebeplerinin başında stres, genetik faktörler ve tiroid sorunları geliyor.

Sakalkırandan kurtulmak ve sakallarının yeniden çıkması için dermatoloğa başvurmalısın. Topikal kremler veya sterodi enjeksiyonu sayesinde kılların yeniden çıkması sağlanabiliyor. Bağışıklık sistemini güçlendirerek sakalkıran tedavisine destek olabilirsin. Sakalkıran yaşayanlar tedavi sonrasında yeniden bu hastalığı geçirebilir. Bu nedenle sakal dökülmesi sorunu yaşadığında hemen doktora başvurmalısın.

hemen üye ol. herkesicinguzellik.com
Hemen üye ol!

Sana özel içerik ve ipuçlarını görebilmek için hemen üye ol!

Daha Kişisel Bir Güzellik Deneyimi İster misin?

Hangi konular ilgini çeker?
Cilt
Bakımı
Doğal İçerikler
ve Asitler
Saç
Bakımı
Makyaj
İpuçları
Parfüm
Astroloji

Güzellik Kulübüne Katıl!