Saç Derisinde Sivilce Neden Çıkar?

Saç Derisinde Sivilce Neden Çıkar?

Saç derisinde çıkan sivilcelerin nedeni nedir? Saçlarımızın arasında çıkan sivilcelerin sebeplerini araştırıyoruz.

Kafa derisinde oluşan sivilceler oldukça rahatsız edici olurlar! Saçlarının arasında olması görünmez oldukları anlamına gelmesin. Saçlarını tararken veya kaşırken çok can yakıcı olabiliyorlar. Saç derisinde sivilce bakımı aslında yüzdeki sivilcelerden çok farksız değil! İlk kural temizlik, sonra da doğru bakımı uygulamak! Peki, saçtaki sivilce nasıl geçer ve neden meydana gelir? Kafa derisindeki sivilceleri detaylıca araştırıyoruz. 

Saç derisinde sivilce neden çıkar?

Kafa derisinde çıkan sivilcelerin birden fazla nedeni olabilir. Çoğunlukla saçtaki sivilce ile yüzdeki sivilcelerin nedeni orta olur: Fazla sebum üretimi! Yağlı saç derisi, sivilce oluşumuna uygun ortamı hazırlar, sebumun ortaya çıkardığı yağlı salgı da kafa derisinde aşırı yağlanma ve sivilceye yol açabilir. Fazla yağlanma olan saç derisinde gözenekler tıkanabilir ve sivilce oluşumu hızlanabilir. 

Aşırı yağ salgılanmasının dışında düzenli olarak saç derisini temizlememek, hava kirliliği ve aşırı nem de saçta sivilce oluşumuna yol açabiliyor. Saç köklerinin sürekli terlemesi, saçlarını sıkı toplamak ve saç köklerinin nefes almasını engellemek de saç derisinde sivilce oluşumuna neden olabiliyor. Yüzünde sivilce eğilimi olanlar saç derisinde sivilce bakımına daha dikkat etmeliler. Çünkü saçlı derideki sivilceleri ortadan kaldırmak en az yüzdeki sivilceler kadar zor! 

Editörün önerisi: Saçların için jöle, saç spreyi gibi şekillendiriciler kullanıyorsan eve geldiğinde mutlaka saçlarını yıkamalısın. Saç köklerine nüfuz eden şekillendiriciler, gözeneklerin tıkanmasına ve sivilce oluşumuna zemin hazırlayabilirler.

Saç derisinde sivilce nasıl geçer?

Saçlarını tararken canını yakan ve seni huzursuz hissettiren sivilcelere son vermek ister misin? Saç derisindeki sivilceleri geçirmek için sana önereceğimiz en önemli ipucu temizlik olacak. Saç derisinin temizliğini sağladığında sivilcelerin azaldığını ve geçtiğini görebilirsin. Tabii saç derisini nasıl temizlediğin de çok önemli. 

Sivilceli kafa derisine sahip olanlar peeling yani hafif soyma özelliği olan şampuanları tercih edebilirler. Saç derisindeki sebum oranını dengeleyen ve kirli yüzeyi soyan şampuanlar saç derisine bakım yaparak sivilce oluşumunu azaltırlar. 

Saç temizliğinden sonra saç derisinin nem oranını korumak için sprey ve jöle gibi şekillendiricilerden uzak durmalısın. Uzun saatler saç derisinde kalan saç ürünleri gözeneklerinin tıkanmasına yol açabilir. Bu nedenle saç şekillendiricilerini saç uçlarına ve boylarına sıkmak daha risksiz olacak. Sivilceli saç derisini çok sert taramak ve kaşımak da sivilcelerinin yayılmasına neden olabilir, dikkat! 

Sivilceli saç derisi bakımı nasıl olmalı?

Sivilceli saç derisi bakımı nasıl olmalı?

Saç derisinde çıkan sivilceler seni rahatsız ediyorsa bakım alarmı senin için çalıyor demektir. Öncelikle saç bakımında kullandığın ürünlerin hepsinin saç derisine uygun olup olmadığını kontrol et. Yağlı saç derisine sahip olanlar, kuru saçlara özel şampuanlar kullanmamalı. Saç bakım ürünlerini düzenledikten sonra saç bakım yağlarına bir süreliğine ara vermelisin. Saç diplerine uygulanan yağlı kremler, gözeneklerinin tıkanmasına yol açabiliyor. 

Sivilceye eğilimli bir saç derisine sahipsen sıcak sudan uzak durmanı tavsiye ederiz. Sıcak su, kafa derisinin sebum dengesini bozabilir. Sivilceler nemli havayı sevdikleri için duştan çıkar çıkmaz saçlarını kurutmalısın. Islak ve terli saçlarla gezmek sivilcelere davetiye çıkarabilir. Bu dönemde saçlarını çok sıkı toplama ve günde birkaç kez saç diplerine masaj yaparak kan dolaşımını hızlandır. 

Saçta sivilce saç döker mi?

Saç derisinde sivilceler, gözeneklerin tıkandığı anlamına geliyor. Saçların sağlıklı gelişmesi ve büyümesi için gözeneklerin açık olması ve saç gözeneklerin oksijen alıyor olması çok önemlidir. bu nedenle saç diplerinde yoğun sivilce olan kişilerde saç dökülmesi görülebilir. Saçlardaki sivilceyi azaltmak ve gözenekleri açmak için sivilceye yatkın cilt tipleri için şampuan kullanılmasını öneririz. 

Saç diplerindeki sivilce yaralarına ne iyi gelir? 

Saç derisindeki sivilcelere, saç tipine uygun şampuan kullanımını öneriyoruz. Saç dipleri için sebum ve cildin pH dengesi ayarlayan şampuanlar kullanmak sivilceyi kontrol altına alacaktır. Saç sivilcesinin yayılmaması için sivilceyi sıkmamak, oynamamak çok önemlidir. 

Saçta siviice için yapılan doğal yöntemler nelerdir?

Bize en çok sorulan sorulardan biri 'saç derisindeki sivilce nasıl geçer?'. Yağlı saç ve sivilceye iyi gelen limon suyu, bal ve yumurtalı saç maskeleri yapılıyor. Fakat saç derisinde sivilce için doğal maskeler yerine dermatoloğun önerdiği şampuan ve sivilce kremlerini kullanmanı öneririz. Sivilceye yatkın saç tipleri için doğal karışımlar ekstra hassasiyet yaratabiliyor. 

Saçta çıkan iltihaplı sivilce nasıl geçer?

Saç derisinde çıkan sarı veya beyaz renkli iltihaplı sivilceler için kurutucu özellikli krem, şampuan veya losyon kullanılabilir. Dermatoloğun önereceği medikal ürünleri kullanarak iltihaplı sivilcelerin geçmesini sağlayabilirsin.

Saç derisinde sık sık iltihaplı sivilce çıkıyorsa saç derisi hiyjenine önem vermeli ve tarak, toka veya eşarp gibi ortak saç bakım ürünleri kullanmayı sonlandırmalısın. 

Saç derisinde sivilce hangi bölüm bakar?

Saç derisinde çıkan sivilcelerin için dermatoloğa gitmeni tavsiye ediyoruz. 

Saç diplerinde çıkan sivilce neyin belirtisidir?

Saçta sivilce çıktığında insanların aklına hemen 'karaciğer problemi sivilce yapar mı?' sorusu geliyor. Hayır, karaciğer problemleri saçta sivilceye neden olmaz. Saç diplerindeki sivilce, saç derisindeki gözeneklerin tıkanmasından dolayı meydana geliyor. Aşırı yağlanma, saç derisinin düzenli temizlenmemesi, stres ve hava kirliliği saçta sivilceye neden olabilir. 

hemen üye ol. herkesicinguzellik.com
Hemen üye ol!

Sana özel içerik ve ipuçlarını görebilmek için hemen üye ol!

Daha Kişisel Bir Güzellik Deneyimi İster misin?

Hangi konular ilgini çeker?
Cilt
Bakımı
Doğal İçerikler
ve Asitler
Saç
Bakımı
Makyaj
İpuçları
Parfüm
Astroloji

Güzellik Kulübüne Katıl!