Cildinin ihtiyaçlarına uygun bir rutin arayışındaysan klasik cilt bakımı nedir ve klasik cilt bakımı nasıl yapılır soruları için yanıtlarımıza göz atabilirsin.
Cildinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak etkili bir cilt bakımı rutinine ne dersin? Eğer bu fikir dahi seni rahatlamaya yettiyse, klasik cilt bakımı rehberimizi çok seveceksin!
TikTok cilt bakım trendleri, viral cilt bakımı teknikleri ya da yeni çıkan bir cilt bakımı ürününü denemek tüm bakımseverler gibi senin de ilgini çekiyor olabilir. Öte yandan bu uygulamalar ne kadar yenilikçi ve güçlü birer çözüm olabilse de her zaman eksiksiz bir cilt bakımı sağlayamayabiliyor. Bu noktada klasik cilt bakımı aranan kurtarıcı olarak devreye giriyor. Klasik cilt bakımının faydalarından püf noktalarına kadar aradığın tüm detaylar, işte bu yazıda!
Klasik Cilt Bakımı Nedir?
Klasik cilt bakımı, cildin arındırılmasından nem dengesinin desteklenmesi ve leke görünümünün hafifletilmesine kadar birçok cilt bakımı adımını içeren bir cilt bakım tekniği. Klasik cilt bakımında kullanılan ürünlerin özellikleri ve içerikleri kişinin cilt tipi ve cildinin ihtiyaçlarına göre farklılık gösterebiliyor. Ancak bu tekniğin temelinde, önce gözenek temizliği için buhar kullanımı; ardından da cilt bakım rutinlerinin ortak temel adımları yatıyor.
Her cilt tipine uyarlanabilen klasik cilt bakımı adımlarının rutin olarak uygulanmasında bir sakınca bulunmuyor. Uzun cilt bakımı uygulamaları gözünü korkutuyorsa ve klasik cilt bakımı ne kadar sürer diyorsan hemen yanıtlayalım: Klasik cilt bakımının uygulama süresi ortalama olarak yarım ila 1,5 saat civarında sürüyor.
Klasik Cilt Bakımı Ne İşe Yarar?
Klasik cilt bakımı cildin etkili şekilde temizlenmesine yardımcı oluyor.
Cildin ihtiyaçlarını göz önüne alarak pürüzsüz bir cilde kavuşmayı sağlıyor.
Ciltte yenilenmiş bir his yaratıyor.
Cildin ideal görünümünü korumaya destek oluyor.
Klasik Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Klasik cilt bakımı aşamaları nelerdir keşfetmeye hazırsan, adım adım anlatıyoruz!
Adım 1: Yüz Temizliği
Klasik cilt bakımı sıralamasının ilk adımında yüz temizliği bulunuyor. Cilt tipine uygun temizleyiciler yardımıyla cilt kir ve makyaj kalıntılarından arındırılıyor. Sen de pürüzsüz bir cilde sahip olmak için yüz temizliği adımını asla atlamamalısın.
Editörün Önerisi: Etkili bir temizlik rutini için hassas ve kurumaya meyilli ciltlere önerimiz La Roche-Posay Lipikar Syndet AP+ Yıkama Jeli! Bu yüz yıkama jeli kuru ciltler için eşsiz bir alternatif, üstelik çocuklar dahil aile boyu kullanıma uygun. Eğer yağlı ya da karma cilt tipine sahipsen, tercihin bu cilt tiplerine özel geliştirilmiş La Roche-Posay Effaclar Yüz Temizleme Jeli olmalı.
Adım 2: Bitkisel Peeling
Klasik cilt bakımında yüz temizliğinin ardından bitkisel özlerden hazırlanan içeriklerle peeling uygulanıyor. Cildin ölü yüzey hücresi tabakasından arındırılmasının hemen sonrasında, klasik cilt bakımının ayırt edici noktaları arasında bulunan buhar uygulamasına geçiliyor.
Adım 3: Buhar Uygulaması ve Gözenek Temizliği
Klasik cilt bakımında kullanılan buhar yardımıyla cilt siyah noktalardan arındırılıyor. Ayrıca bu uygulama nem dengesini desteklemeye de yardımcı oluyor. Klasik cilt bakımı ve hydrafacial arasındaki fark tam da bu noktada ortaya çıkıyor. Klasik cilt bakımında buhar yardımıyla yumuşatılan yüz bölgesinde yer alan siyah noktalar sıkılarak temizleniyor. Hydrafacial cilt bakımındaysa bu adım vakum etkisi yaratan cihazlarla uygulanıyor.
Adım 4: Maske ve Tonik
Nemlendirme, yatıştırma ya da renk tonu eşitsizliklerinin giderilmesi konusunda destek sağlayan maskeler de klasik cilt bakımına güç katıyor. Temiz cilde maske uygulamasının ardından, gözenek görünümünün hafifletilmesinden nemlendirmeye kadar pek çok fayda sağlayan tonik uygulamasına geçiliyor.
Editörün Önerisi: Sen de cildine aydınlık görünüm kazandıracak bir tonik arıyorsan, La Roche-Posay Effaclar Tonik’i tercih edebilirsin. Gözenekleri sıkılaştırma etkisi sunan ve mikro-soyucu özellik taşıyan bu tonik, pürüzsüz bir cilt görünümüne katkı sağlıyor.
Adım 5: Serum
Cilt buhar banyosuyla yumuşatıldıktan ve maske sonrası olası kalıntılar tonikle tamamen temizlendikten sonra, sıra serum uygulamasına geliyor. Buhar uygulamasıyla açılan gözeneklere uygulanan serum, cildin pürüzsüz görünümünü korumaya ve güçlendirmeye yardımcı oluyor.
Editörün Önerisi: Hassas cilt dahil tüm cilt tiplerinin kullanabileceği bir serum arayışındaysan La Roche-Posay Hyalu B5 Kırışıklık Karşıtı Serum’u mutlaka denemelisin. Günlük olarak kullanabileceğin Hyalu B5 Serum, cildin nem bariyerini yenileyerek dolgunlaştırıcı ve onarıcı etki sağlıyor. Üstelik yaşlanma karşıtı bakım da sunuyor.
Adım 6: Nemlendirici
Dinamik, aydınlık ve pürüzsüz bir cilt için vazgeçilmez olan nemlendiriciler de pek tabii klasik cilt bakımında kendisine yer buluyor. Klasik cilt bakımının son adımında cilde masaj yapılarak nemlendirici uygulanıyor.
Editörün Önerisi: Cilt bakımının gücünü maksimuma çıkarmak için en doğru nemlendiriciyi seçmelisin. Bunun için “Hangi La Roche Posay Nemlendirici Sana Göre?” içeriğimize göz atabilirsin!
Adım 7: Güneş Kremi
Klasik cilt bakımının sonunda cilde elbette güneş kremi de uygulanıyor. Böylece bakım boyunca uygulanan ürünlerin güneş lekesi oluşturma ihtimali azaltılıyor.
Editörün Önerisi: En yakın dostun haline gelecek bir güneş kremi için tercihin La Roche Posay Anthelios UVMune SPF50+ Nemlendirici Güneş Kremi olabilir. Kıvamı, etkisi ve pratik uygulaması sayesinde senin de bu güneş kremini çok seveceğinden eminiz!
Klasik Cilt Bakımı Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Klasik cilt bakımı yaptıranlar, sonrasında buhar uygulaması nedeniyle ciltte bir miktar kızarıklık görülebildiğini aktarıyor. Klasik cilt bakımı sonrası kızarıklık ne zaman geçer sorusunun cevabı ise çoğunlukla 24 saat olarak paylaşılıyor. “Klasik cilt bakımından sonra yüz yıkanır mı?” sorusu aklını meşgul ediyorsa hemen yanıtlayalım: Uygulamanın ardından yüzün yıkanmaması gerektiğiyle ilgili bir uyarı bulunmuyor.
Sen de tüyolarımızı inceleyerek kendi klasik cilt bakım rutinini yaratabilirsin. Hadi, hayalindeki cilt için hemen harekete geç!