“Karmaya güven!” sözünü daha önce en az bir kere duymuş olmalısın. Peki, bu söz ne anlama geliyor biliyor musun? Cevabın hayır ise önce karma ne demektir bunu öğrenmelisin. Karma yasasına dair merak ettiklerini bu yazıda bulabilirsin!
Hızla akıp giden yaşamda gerçekleştirdiğimiz eylemlerin ne gibi sonuçlar doğurabileceğini her zaman yeteri kadar düşünemiyoruz. Halbuki kadim anlayışlara göre tüm davranışlarımız, hatta tüm düşüncelerimiz evrendeki sayısız ihtimali uyandırıyor. İşte karma yasası, bu gerçekleşmiş veya gerçekleşmemiş durumların çeşitli sonuçlar doğurmasını ifade ediyor. Bu anlayışa göre dünyada başımıza gelen her şey karma yasasının bir sonucu olarak görülüyor. Bu kadarı seni heyecanlandırmaya yettiyse, karma ne anlama gelir ve karma yasası ne işe yarar anlatmaya başlayalım!
Karma Nedir?
Karma, Doğu dinlerinde ve felsefelerinde “evrenin görünmeyen yasası” olarak tanımlanan bir kavram. Bu kavrama göre dünyadaki her bir eylemimiz bir sonuç meydana getiriyor. Karma yasası sürekli çalışma halinde olduğu için başımıza gelen iyi veya kötü her şey karmanın bir sonucu olarak görülüyor. Bu nedenle karma yasasında herhangi bir canlıya çeşitli yönlerden zarar verebilecek her türlü eylem ve aksiyondan uzak durmak öneriliyor.
Karma Yasası Ne İşe Yarar?
Karma yasasına göre fiziksel ve zihinsel tüm eylemlerin bir sonucu var. Bunu göz önüne aldığımızda karma yasası ne işe yarar sorusu aşağıdaki gibi cevaplanabilir:
- Karma yasası tüm düşünce ve davranışlardan sorumlu olmayı öğretiyor. Bu sayede tüm bireyleri daha iyi bir insan olmaya yönlendirebiliyor.
- Karma yasası dünyadaki görünmez adaleti sağlayan çok önemli bir anlayış olarak nitelendiriliyor. Bu sebeple iyilerin iyi, kötülerin ise kötülük bulacak olması evrensel bir adalet anlayışı gelişmesine yardımcı olabiliyor.
- Karmaya inanan insanlar daha yüksek bir bilinç seviyesine erişerek çok daha farkındalıklı bir hayat yaşayabiliyor. Bu sayede kişiler çok daha olgun ve mantıklı davranmayı öğrenebiliyor.
- Karma yasası kişileri iyi veya kötü davranışları üzerine sürekli sorgulamaya itiyor. Bu durum tüm insanların her geçen gün daha iyi bireyler olmasına katkı sağlayabiliyor.
- Haksızlıklara ve kötülüklere maruz kalan insanların karmaya inanması dünyada içsel huzuru bulmalarına yardımcı olabiliyor. Çünkü bu anlayışa göre kötülük yapan kişiler ölmeden önce aynı deneyimleri mutlaka yaşıyor.
Karma Nasıl Temizlenir?
Pek çok kişi, “Karma işliyor!” sözünün öznesi olmamak için karma temizliği yapmak istiyor. Geçmişteki kötü eylemlerinin hayatına etkisini azaltmak isteyen kişiler, meditasyon veya zihinsel arınma gibi uygulamalardan destek alabiliyor. Aynı zamanda gerçekten pişman olmak, kendini affetmek, geçmişteki kötü davranışları nötrleyecek iyi eylemlerde bulunmak ve doğayla bağ kurmak karmanın temizlenmesine yardımcı olabiliyor. Ancak karmayı temizlemek için tüm bu eylemlerin içten yapılması gerekiyor.
Karma Ne Zaman Biter?
Karmanın bitip bitmemesi, Doğu dinleri ve felsefelerine göre tamamen kişinin ruhsal yolculuğuna bağlı bir durum. Bu nedenle karmanın ne zaman bitebileceğine dair net bir zaman dilimi veya süre bulunmuyor. Bazı kadim Doğu anlayışlarına göre, eğer kişi karmasının tüm etkilerinden arınırsa ve bu sayede aydınlanırsa karma o zaman son bulabiliyor. Fakat karmanın etkilerinden arınmak için de uzun sürebilecek önemli bir gelişim ve dönüşüm süreci gerekiyor.
Karma yasası nedir ve karma nasıl işler öğrendin! Peki, sence karma gerçek mi? Bizce “Ne ekersen onu biçersin.” anlayışı hayatın her alanında çok geçerli ve önemli!