Güzellik Merkezlerinde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Güzellik Merkezlerinde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Profesyonel cilt bakımı nedir ve nasıl yapılır? Güzellik merkezlerinde nasıl cilt bakımı yapıldığını adım adım anlatıyoruz.

Profesyonel cilt bakımı denilince akla ilk olarak güzellik merkezlerindeki cilt bakımları geliyor. Güzellik merkezlerinde yapılan cilt bakımları genellikle profesyoneller tarafından uygulandığı için daha kalıcı ve pürüzsüz etki bırakıyor. Medikal cilt bakımı, dermapen veya hydrafacial cilt bakımı olarak da bilinen profesyonel cilt bakımlarına yakından bakıyoruz. Profesyonel cilt bakımı fiyatları, özellikleri ve nasıl yapıldığını makalemizden öğrenebilirsin. 

Profesyonel cilt bakımında neler yapılır?

Güzellik Merkezlerinde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Profesyonel cilt bakımında ne yapıldığı hep merak konusu olmuştur. Profesyonel cilt bakım seanslarının amacı derinlemesine cildi temizlemek ve nemlendirmektir. Bunun için kişinin ihtiyacına göre buhar banyosu, peeling, nemlendirme ve kişiye özel cilt serumları kullanılır. 

Medikal cilt bakımında ilk önce cilt yüzeyi temizlenir. Daha sonra cilde buhar tutulayarak gözeneklerin açılması sağlanır. Bazı profesyonel cilt bakım merkezlerinde siyah noktalar sıkılabilir veya peeling ile dışarı çıkarılabilir. Daha sonra cildin ihtiyacına yönelik maske sürülür ve 20 dakika beklenir. Profesyonel cilt bakımlarında son olarak nemlendirme ve güneş koruması sürülür. 

Profesyonel cilt bakımlarının evde yapılan cilt bakımlarından farkı, uzmanlar tarafından uygulanması, profesyonel cilt bakımlarının tercih edilmesi ve medikal cihazların kullanılmasıdır. Güzellik merkezlerindeki uzmanlar tarafından cildin ihtiyacı belirlenerek sana en uygun nemlendirici, anti aging veya kırışıklık karşıtı cilt bakım uygulaması yapılır. 

Ne sıklıkla profesyonel cilt bakımı yaptırmalısın?

Ne sıklıkla profesyonel cilt bakımı yaptırmalısın?

Güzellik merkezinde yapılan cilt bakımları kişinin ihtiyacına ve cilt tipine göre uyarlanıyor. Eğer akne, sivilce veya leke izi için cilt bakımı istiyorsan 10 günde bir yaptırmalısın. Genellikle 5-6 seans içinde akne için cilt bakımı uygulaması sonuç vermeye başlıyor. 

Düzenli olarak cildini temiz tutmak ve daha pürüzsüz görünmesini sağlamak istiyorsan iki hafta ila üç haftada bir cilt bakımı yaptırmak yeterli olacak. Cilt bakımı yaptırmanın faydalarından biri de cildin gençliğini koruması ve ince kırışıkların oluşmasını önlemesi! Düzenli cilt bakımı yaptırarak kırışıklara karşı önlem almış olacaksın. 

Editörün önerisi: Cildinin ışıltısını korumak ve her daim aydınlık görünmesini sağlamak için La Roche Posay Saf Vitamin C10 serumu kullanmanı tavsiye ederiz. Saf C vitamini, Salisilik Asit, Hyaluronik Asit içeren serum yaşlanma karşıtı etki gösteriyor ve ince kırışıklık görünümü azaltıyor. Cilde ışıltı katan ve daha genç görünmesine yardımcı olan C vitamini serumunu her sabah cildine uygulamalısın.

Profesyonel cilt bakımı çeşitleri nelerdir?

1- Hyrdafacial

hydrafacial

Hydrafacial nedir ve nasıl yapılır? Hydrafacial cilt bakımında vortex denilen vakumlu cilt temizleme cihazıyla deri altındaki yağ, kir ve makyaj artıkları dışarı çekilir. Kişinin cilt yapısına uygun solüsyon ve serumların kullanıldığı bu vakum teknolojisi cildin derinlemesine temizlenmesini sağlar. 

Hydrafacial ne işe yarar? Hydrafacial yaptıranlar özellikle akne, sivilce ve siyah nokta sorunu için bu bakımı tercih ediyorlar. Hydrafacial bakımı, cilde yoğun nem kazandırıyor ve ince çizgilerin azalmasına yardımcı oluyor. Düzenli hydrafacial yaptırarak cildinin daha pürüzszü ve nemli görünmesini sağlayabilirsin. 

2- Dermapen

2- Dermapen

Dermapen nedir ve nasıl yapılır? Dermapen, cilt yenileme için tercih edilen bir bakım türüdür. Cilde küçük iğnelerle kontrollü bir hasar bırakılır. Böylece cilt elastin ve kolajen üreterek cilt yüzeyini onarmaya başlar. Cildin kendi kendini onarması amaçlanan Dermapen cilt bakımı özellikle lekeli ciltler için uygundur.

Dermapen ne işe yarar? Dermapen cildin kendini onarmasını sağlar. Ciltteki koyu lekeleri, yara izleri, sivilce izlerine iyi gelir. Dermapen yaptıranlar ciltteki ince kırışıkların azaldığını ve cildin daha pürüzsüz göründüğünü söylüyorlar. 

Editörün önerisi: Cildin yenilenmesini desteklemek için nemlendirici kullanmanı öneririz. Özellikle dermapen gibi yoğun cilt bakımından sonra cildi rahatlatan ve yatıştıran nemlendiriciler sana çok iyi gelecek. CeraVe Yüz Kremi GFK25, cildini nemlendirirken aynı zamanda güneşten de koruyor. Normal ve kuruya dönük ciltler için önerdiğimiz bu nemlendirici krem, 3 Temel Seramid ve Niasinamid (Vitamin B3) içeren formülü ile koruyucu cilt bariyerinin onarılmasını sağlıyor. İçeriğindeki hyaluronik asit sayesinde cilde yoğun nem kazandırıyor. 

3- Kimyasal peeling

kimyasal peeling

Kimyasal peeling nedir ve nasıl yapılır? Medikal solusyonlar aracılığıyla kontrollü bir şekilde cilt soyma işlemidir. Cildin üst tabakasının soyulmasıyla, altta kalan taze ve pürüzsüz cildin yüzeye çıkması amaçlanır. Kimyasal peeling kişinin ihtiyacına bağlı olarak yüzeysel peeling, orta derinlikte peeling ve derin peeling olarak üç farklı şekilde yapılabilir. 

Kimyasal peeling ne işe yarar? Kimyasal peeling uygulamasında genellikle glikolik asit veya salisilik asit içerikli ürünler tercih ediliyor. Uzmanların ayarladığı asit içerikleri cilde hassas bir şekilde sürülerek cildin kendi kendini soyması amaçlanıyor. Kimyasal peeling özellikle lekeli, pürüzlü ve mat cilt tipleri için tavsiye edilir. 

Editörün önerisi: Evde peeling yapmak isteyenler için L'Oréal Paris Şeker Peelingi Işıltı Canlandırıcı kullanabilirler. Üzüm çekirdeği yağı, E vitamini ve Monoi yağı içeren Loreal peeling, doğal nemlendirici özelliğe sahiptir. Evde peeling sonrası cildin anında daha temiz, pürüzsüz ve ışıltılı görünmeye başlar. Haftada 2-3 kere peeling yaparak mat cildini aydınlatabilir ve cilt kusurlarının daha az belirgin olmasını sağlayabilirsin.

hemen üye ol. herkesicinguzellik.com
Hemen üye ol!

Sana özel içerik ve ipuçlarını görebilmek için hemen üye ol!

Daha Kişisel Bir Güzellik Deneyimi İster misin?

Hangi konular ilgini çeker?
Cilt
Bakımı
Doğal İçerikler
ve Asitler
Saç
Bakımı
Makyaj
İpuçları
Parfüm
Astroloji

Güzellik Kulübüne Katıl!