Doğal içerikler arasında en çok rağbet gören yağlardan olan argan yağı faydalarını aktarıyoruz. İşte argan yağı hakkında bilmen gerekenler!
Argan yağı faydaları son dönemin popüler konularından biri. Biliyorsun ki kendine yatırım yapmanın en doğru yolu ise kişisel bakımını aksatmamaktan geçiyor: Argan yağı ise bu konuda oldukça geniş bir kullanım alanına sahip. Öyle ki argan yağının saç ve cilt üzerinde olumlu sonuçlar yarattığını dile getiren pek çok kişi var!
İçeriğinde argan yağı içeren bakım ürünleri kullananlar sonuçlardan oldukça memnun olduğunu dile getiriyor. O halde argan yağı cilt ve saç üzerindeki etkilerine doğru bir yolculuk yapalım. Peki, argan yağı nedir? Saç ve cilt üzerinde ne gibi etkileri vardır? Gel argan yağının faydalarını hep birlikte öğrenelim!
Argan Yağı Nedir?

Argan yağı, Fas’ta yetişen argan ağaçlarının çekirdeklerinden elde ediliyor. Bu değerli yağın içeriğinde temel yağ asitleri ve yüksek E vitamini mevcut. Argan yağı ne işe yarar sorusunun yanıtı ise uzun bir listeden oluşuyor. Bu bitkisel yağ hem yemeklerde hem de saç ve cilt bakımında sıklıkla tercih ediliyor. Cildi besliyor, nemini koruyor ve kırışıklıkların önlenmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda argan yağı saça faydalarını da atlamamak gerek. Tam da ihtiyacımız olan şeyler, öyle değil mi?
Argan Yağı Faydaları Nelerdir?
Saçların parlaklığını artırdığı düşünülen argan yağının cilt üzerinde de faydalı etkilere sahip olduğu belirtiliyor. Argan yağı neye iyi gelir merak ediyorsan, çeşitli kaynaklardan aldığımız bilgilere göre derlediğimiz argan yağı faydaları listemize göz atabilirsin. Hadi başlayalım!
- Faslı kadınlar güneşin neden olduğu cilt hasarlarından korunmak için argan yağını tercih ediyor. Argan yağının, cilt üzerindeki yanıkları ve aşırı pigment birikimini engellediği ifade ediliyor.
- İçeriğinde argan yağı barındıran güneş koruyucuların cildi zararlı UV ışınlarından koruduğu öne sürülüyor.
- Argan yağının saç ve cilt bakımında en çok nemlendirici olarak kullanıldığını görüyoruz. Farklı losyonların, saç şekillendiricilerin ve sabunların formüllerinde bu özel yağa rastlamak mümkün. Argan yağı nemlendirmeye yardımcı etkisini ise barındırdığı E vitaminine borçlu.
- Argan yağının faydalarını kaş ve kirpikler üzerinde de gösterdiği öne sürülüyor. Düzenli olarak argan yağı içeren bakım formülleri kullanmanın kaş ve kirpik görünümü artırdığını söyleyen pek çok kişi mevcut.
Argan Yağı Nasıl Kullanılır?
Argan yağının geniş bir kullanım alanı bulunuyor. Bu yağ çeşidi yüksek antioksidan özelliği ve güçlü içeriğiyle hem saç hem de cilt bakımında kullanılabiliyor. Fakat bu etkileri görebilmek için doğru yöntemlerle uygulama yapmak çok önemli. Bunun için alt satırlardaki tüyolarımızdan destek alabilirsin.
Argan Yağı ile Saç Bakımı

Argan yağı bugün pek çok saç bakım formülünün içeriğinde yer alıyor. Nedeni ise çok açık: Serbest radikallere karşı mücadele eden antioksidanlar açısından zengin olan argan yağı, bu özelliği sayesinde saç bakım formüllerinin radarına çoktan girdi bile! Peki, argan yağı saça iyi gelir mi? Hadi, argan yağının saç bakımındaki rolüne doğru daha detaylı bir yolculuğa çıkalım!
Argan Yağının Saça Faydaları

Çeşitli kaynaklarda ifade edildiği üzere argan yağının saçlara şöyle sıralanabiliyor:
- Argan yağı bir antioksidan deposu. Argan yağı içeren saç bakım formülleri, yüksek antioksidan barındırmasıyla saç tellerini beslemeye yardımcı oluyor.
- Saçlara özel olarak formüle edilen ve argan yağı içeren saç bakım ürünleri, düzenli kullanımda parlak görünümü artırmayı destekliyor.
- Argan yağı tıpkı antioksidanlar gibi E vitamini açısından da zengin. Bu nedenle saçların daha sağlıklı uzamasına katkı sağlayabiliyor. İçeriğinde argan yağı bulunan saç kremleri veya saç serumları saç tellerini besleyerek sağlıklı uzamayı teşvik ediyor.
- Saçları nemlendirmeye yardımcı olan özelliğiyle çok sık tercih edilen argan yağı saç maskesi ve saç kremleri, kuru ve yıpranmış saçların nem kazanmasına ve daha canlı bir görünüme kavuşmasına destek olabiliyor.
Argan Yağı Saç Bakımında Nasıl Kullanılır?
Argan yağını saç bakımında kullanmanın en güvenli yöntemi argan yağı içeren ve saçlar için özel olarak geliştirilen formüller kullanmak. Çünkü argan yağını direkt saça sürmek kimi zaman istenmeyen problemlere neden olabiliyor. Bu noktada her saç tipinin farklı ihtiyaçları olduğunu bilmek gerekiyor. Öte yandan hiçbir doğal içeriğin direkt olarak saça ve cilde uygulanmaması gerekiyor.
Editörün Notu: Eğer saçların için argan yağı kullanmaya karar verdiysen öncesinde mutlaka bir uzmana danışmanı tavsiye ediyoruz.
Argan Yağı Saçı Uzatır mı?
Argan yağının saçları direkt olarak uzatma gibi bir kabiliyeti bulunmuyor. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde saç köklerini besleyebiliyor ve saçların sağlıklı uzama sürecini destekleyebiliyor. Bu durumda argan yağı saç çıkarır mı diye çok fazla ümide kapılmamanı tavsiye ederiz.
Argan Yağı Saça Nasıl Uygulanır?
Saçın için argan yağı kullanmaya hazır mısın? O halde önerilerimize kulak ver! Saçlarına argan yağını direkt olarak uygulamadan önce saç tellerine özel formüle edilen bakım ürünlerine şans vermelisin. Argan yağını belirli filtrelerden geçirerek saç için kullanıma hazır hale getiren saç bakım formülleri, bu bitkisel yağın olumlu etkilerini gözlemlemene yardımcı olabilir.
Editörün Önerisi: Kérastase L’Huile Originale Yeniden Doldurulabilir Saç Bakım Yağı

Saçlarına argan yağının faydalı etkilerini yansıtmak için Kérastase L’Huile Originale Yeniden Doldurulabilir Saç Bakım Yağı kullanabilirsin. Kérastase Elixir Ultime formülünün yeniden doldurulabilir versiyonu olan bu saç bakım yağı, düzenli kullanımda saç tellerini yoğun bir şekilde beslemeye yardımcı oluyor.
Kérastase L’Huile Originale Yeniden Doldurulabilir Saç Bakım Yağı, kontrol edilmesi zor saç tellerine yumuşak bir dokunuşta bulunarak saçların daha kolay şekillenmesine de yardımcı oluyor.
Saç Bakımında Argan Yağı Hakkında Sık Sorulan Sorular

Saç bakımında argan yağı kullanımıyla ilgili pek çok kişinin merak ettiği sorular için sayfayı kaydırmaya devam et!
Argan Yağı Neden Yapılır?
Argan yağı, boyu 15 metreye kadar uzanabilen Argania Spinosa isimli ağacın çekirdeklerinden elde ediliyor.
Argan Yağı Saçı Döker mi?
Argan yağını direkt olarak saça uygulamak ve saçta uzun süre bekletmek istenmeyen problemlere yol açabiliyor. Saçların kurumasına neden olabilen bu durum, kimi zaman dökülmelere de yol açabiliyor. Bu nedenle dermatologlar tarafından onaylanan saç bakım formüllerini kullanman gerekiyor.
Argan Yağı Saçta Ne Kadar Bekletilmeli?
Argan yağı içeren formülleri saçında bekletmek için kullanım talimatlarına uyman yeterli. Ancak argan yağını direkt olarak saçlarında bekletmek istiyorsan 15 dakikayı aşmamanı tavsiye ediyoruz.
Argan Yağı Saç Diplerine Sürülür mü?
Argan yağını direkt olarak saç diplerine sürmeni tavsiye etmiyoruz. Çünkü argan yağı saç köklerinde tıkanmaya neden olabilir. Bu doğal içeriği saç diplerine sürmek istiyorsan bir uzmana mutlaka danışmalısın.
Argan Yağı ile Cilt Bakımı

Argan yağı içerisindeki E vitamini ve diğer antioksidanlar birleşerek cilt bakımında da faydalı etkiler sunabiliyor. Özellikle nemlendirici krem ve serumlarda bulunan argan yağı, düzenli kullanımda cildi beslemeye yardımcı oluyor. Haydi, argan yağının cilt bakımındaki rolünü daha detaylı inceleyelim!
Argan Yağının Cilde Faydaları
- Argan yağı içeren yüz kremlerinin akne görünümünü hafifletebildiği ifade ediliyor. Fakat bu konuda öncelikle dermatolog önerisi alman şart.
- Argan yağı içeren cilt bakım formülleri vitaminler ve omega ile cildin esnek görünümünü destekleyebiliyor ve erken yaşlanmayı önleyebiliyor.
- Argan yağı içeren formüller özellikle hamilelik dönemlerinde beliren çatlaklar üzerinde de kullanılıyor.
- Argan yağı özleriyle donatılan cilt bakım serumları ve kremlerin anti aging etkisi olduğu da ifade ediliyor.
Peki, argan yağı ciltte nasıl kullanılır? Argan yağının iddia edilen faydalarını cildine yansıtmadan önce sayfayı kaydırarak derlediğimiz bilgilere göz atabilirsin.
Argan Yağı Cilt Bakımında Nasıl Kullanılır?

Argan yağı içeren nemlendiriciler, tonikler, makyaj temizleyiciler, serumlar ve benzer pek çok ürünü kullanman oldukça kolay. Bu bitkisel yağı cilt bakım sürecine dahil ettikten sonra daha parlak bir cilt görünümü elde edebilirsin!
Argan Yağı Cilt Lekelerine İyi Gelir mi?
Formülünde argan yağı bulunan cilt bakım ürünlerinin leke görünümünü zamanla azalttığı öne sürülüyor. Biz yine de hiçbir doğal içeriğin cilt lekelerini direkt yok etmediğini belirtelim.
Argan Yağı Cilt Kuruluğuna İyi Gelir mi?
Argan yağı içeriğindeki E vitamini ve antioksidanlar sayesinde cilt nemini destekleyebiliyor. Fakat cildini argan yağı ile nemlendirmek için doğru formüllere ve yöntemlere yönelmen gerekiyor.
Argan Yağı Cilt Rengini Açar mı?
Argan yağının direkt olarak cilt rengini açma gibi bir marifeti yok. Formülünde argan yağı barındıran cilt serumları veya nemlendirici kremler düzenli kullanımda ciltteki pürüzsüz görünümü destekleyebiliyor.
Argan Yağı Kullananların Yorumları
Argan yağı kullananlar cildinin daha ışıltılı ve parlak göründüğünü belirtiyor. Argan yağı kullananların en büyük endişesi ise bu bitkisel yağın yüzde tüylenme yapıp yapmaması yönünde. Peki argan yağı yüzde tüylenme yapar mı? Evet, argan yağını direkt olarak yüze sürmek bazı ciltlerde tüylenme yapabiliyor. Eğer cildinde tüylenme eğilimi varsa argan yağını yüze uygulamak yerine argan yağı içeren cilt bakım formüllerini kullanmalısın.
Argan Yağıyla İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler

Argan yağı genel olarak güvenli kabul edilen bir yağ. Fakat kişisel farklılıkları gözetmek de şart. Nitekim argan yağının cilde ve saça direkt uygulanması bazen küçük çaplı yan etkilere neden olabiliyor. Tahriş, kuruluk ve pul pul dökülme gibi…
Özellikle kabuklu yemişlere alerjin varsa bu durumu yaşama olasılığın daha yüksek. Alerjiden korunmak için yağı direkt cilde ve saç diplerine uygulamak yerine içeriğinde argan yağı barındıran bakım ürünleri kullanmak çok daha güzel bir fikir. Argan yağlı krem, argan yağlı şampuan veya saf argan yağı içeren serumlar hassas ciltler için çok daha uygun.
Argan yağı ile birlikte bir diğer doğal içerik rehberimizi de tamamlamış olduk. Peki, hangi doğal içerik cildine uygun öğrenmek ister misin? O halde seni linke tıklamaya davet ediyoruz. :)