Aloe vera nasıl kullanılır merak ediyorsan, aloe vera bakımı hakkında bilmen gereken her şeyi anlatıyoruz!
Son yıllarda cilt bakım yöntemlerinde doğal ürün kullanımına büyük oranda bir yönelim söz konusu. Doğanın iyileştirici gücüne doğru olan bu yolculuk, cilt bakımında etkisi olduğu bilinen bazı içerikleri de önemli kılıyor. Bunlardan biri de şüphesiz ki Aloe vera bitkisi. Doğal içerikler arasında belki de en fazla dikkat çekenlerden biri olan Aloe Vera’yı senin için araştırdık. O halde hazırsan, arkana yaslan ve aloe veranın faydalarını öğren!
Aloe veranın keşfi
Aloe Vera aslında bir bitki. Mısırlıların “ölümsüzlük”, Kızılderililerin ise “cennetin asası” olarak adlandırdığı bu bitki; Afrika kökenli ve zambakgiller familyasından geliyor. Görünüm itibarıyla kaktüse benzeyen yapısı ve 200’ün üzerinde bileşene sahip gücü ile Aloe Vera bitkisi bugün, oldukça değerli bir bitki konumunda.
Kalın ve etli yapraklarının içerisinde barındırdığı jeli ile mucizeler yaratan bu bitki, ayrıca yaklaşık 5 bin yıldır da tıbbi amaçlı olarak kullanılıyor. İlk kez 1968 yılında günlük kullanım için yasal olarak devreye giren Aloe Vera, ülkemizde de sık sık başvurulan doğal kaynaklar arasında yer alıyor.
Aloe vera jeli ne işe yarar? Faydaları nelerdir?
Evlerde sık sık yetiştirilen aloe vera bitkisinin vücuda faydalarını ve ne işe yaradığını şu şekilde sıralayabiliriz:
- Yanıkların iyileşmesini hızlandırır.
- Önemli bir nem kaynağıdır.
- Antioksidan özelliğe sahiptir.
- Sindirim sistemine yardımcı olur.
- Saçları besler, nemlendirir ve parlatır.
- Mide rahatsızlıklarını azaltmaya yardımcı olur.
- Enfeksiyon oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
- Kalp ve damar sağlığına faydalı olduğu düşünülür.
- Böcek sokmalarına karşı etkili olduğu görülmüştür.
- Egzama ve sedef gibi cilt hastalıklarına etkisi olduğu bilinir.
Aloe veranın cilde faydaları nelerdir?
Faydaları saymakla bitmeyen, her derde deva Aloe veranın cilde faydalarını biliyor musun? Biz senin için araştırdık ve oldukça değerli bilgilere ulaştık. Aloe Vera;
İçerisinde barındırdığı yüksek miktardaki potasyum sayesinde tüm yara ve tahrişleri iyileştirici etkiye sahiptir. Güneş yanıklarına da iyi geldiği bilinmektedir.
Yüksek oranda su ve mineral içermesi sebebi ile ciltteki yıpranmış ve solgun görünümü yok eder. Aynı zamanda içeriğindeki kolajen ile kırışıklık karşıtı bakımda da mükemmel sonuç gösterir.
Doğal bir antioksidan olması ve antibakteriyel özelliği nedeniyle sivilcelerin yatışmasına ve kurumasına yardımcı olur.
Düzenli kullanımda cilt tonu eşitsizlikleri ve kızarıklık gibi problemleri giderir. Limon ile birlikte kullanıldığında cilt açıcı özelliği de bulunmaktadır.
Sebum dengeleyici özelliği sayesinde, yağlı ciltlerin en büyük sıkıntısı olan parlama sorununa karşı etkilidir.
Ayrıca doğal ve güçlü bir nemlendirici olan Aloe Vera, kuru ciltler için de vazgeçilmez bir nem kaynağıdır.
Yatıştırıcı özelliği saçlarda da etkilidir. Saç derisini rahatlatarak zamanla kepek oluşumunun önüne geçer.
Saçlardaki kabarma ve elektriklenmeyi de önleyerek, daha kolay şekil almasını sağlar.
Cilde faydalarından bu kadar bahsetmişken, şimdi bu eşsiz bitkiyi nasıl kullanacağın konusuna açıklık getirmek istiyoruz. Öyleyse gelsin bakım sırları!
Aloe vera bakımı önerileri
Nemli bir cilt için su tüketimi ne kadar önemli olsa da cildin, dışarıdan da beslenmeye ihtiyacı vardır. Bu noktada hayatımızın vazgeçilmez parçalarından birini oluşturan nemlendirici kremler devreye giriyor. Bilhassa cilt bakımında büyük önem taşıyan doğal içerikli kremler, cilde üstün bir bakım sunuyor.
Aloe Vera kremler de bunlardan biri. İçeriğindeki yoğun su ve mineral bileşenleri sayesinde mükemmel bir nemlendirici olan bu değerli içerik, cildin nem dengesini sağlıyor. Cilde ferahlık sunarken aynı zamanda içerdiği kolajen ile ince çizgi ve kırışıklık görünümünü de azaltıyor. Aloe Vera içerikli kremler ile elveda kuru cilt, merhaba ferahlık ve tazelik!
1- Aloe vera maskesinden gelen güzellik
Cilt bakımının en önemli adımlarından birini maskeler oluşturuyor. Temizleyici ürünlerin ardından haftada 1 ya da 2 kez uygulayacağın cilt bakım maskeleri, güzel ve pürüzsüz görünen cildinin de anahtarı. Söz konusu maskeler bir de Aloe Vera içerikli ise keyiflenmemen için hiçbir sebep yok. Neden mi? Çünkü Aloe vera maske sayesinde neredeyse tüm cilt problemlerini rafa kaldıracağın bir bakım rutini seni bekliyor da ondan.
Aloe Vera’nın yatıştırıcı, nemlendirici, cilt tonunu düzenleyici ve sivilceleri yok edici etkisi sayesinde cildin, günden güne sağlıkla ışıldayacak. Düzenli kullanımında etkisi karşısında büyüleneceğin Aloe Vera maskeleri ile iddia ediyoruz, sen de cildindeki büyük değişime inanamayacaksın.
2- Güneş yanıklarına aloe vera iyi gelir mi?
Faydalarına yukarıda da değindiğimiz üzere Aloe Vera, güneş yanıkları karşısında da oldukça etkili. Yanık sonrası hissedilen acıyı ve ciltte gözlemlenen kuruluğu yok etmek için Aloe Vera jel formundaki kremleri tercih edebilirsin.
İçeriğindeki potasyum sayesinde yaraları hızlıca iyileştiren ve tahriş olmuş cildi rahatlatan bu etkili bileşen, güneş sonrası bakımının en mühim parçalarından biri olacak. Ayrıca cildin nemli kalmasını sağlayan yapısı ile ne kadar hızlı bronzlaştığını gördüğünde bize teşekkür edeceksin.
Sen de doğanın eşsiz gücü ile cilt bakımında benzersiz bir deneyim yaşamak istiyorsan, Aloe Vera ile cilt bakımında yeni bir dönemi başlat!
3- Aloe vera krem önerisi
Cilt bakımında aloe veranın nemlendirme etkisinden faydalanmak istersen, L'Oréal Paris'in Nem Terapisi Aloe Vera Suyu'nu deneyebilirsin. Su bazlı bu günlük nemlendirici, formülündeki aloe vera ve hyalüronik asit ile cilde yoğun bir şekilde nem verirken, 72 saate kadar da nemi tutmasını sağlıyor. Böylece cilt nemlendiği için sağlıklı ve ışıl ışıl görünüyor.
4- Aloe vera jel nemlendirici önerisi
Jel formda bir aloe vera nemlendirici kullanmak istersen, Garnier'in Hyalüronik Aloe Jel nemlendiricisini deneyebilirsin. Doğal kaynaklı aloe vera ve hyalüronik asit içeren bu jel, cildi anında rahatlatıyor, ferahlatıyor ve 48 saat boyunca da nemlendiriyor.
5- Aloe vera maskesi önerisi
Cildinin yatışmasını, nemlenmesini ve canlılık kazanmasını istiyorsan, Kiehl's Calendula & Aloe Vera Soothing Hydration Masque'ı deneyebilirsin. Jel yapısı sayesinde çok hızlı bir şekilde cilt tarafından emilen bu maske, özellikle hassas ciltleri yatıştırmak ve nemlendirmek için ideal.
6- Aloe vera yüz serumu önerisi
Aloe vera içeren bir yüz serumu kullanmak istersen, sana Garnier Hyaluronik Aloe Nemle Dolgunlaştıran Serum'u önerebiliriz. %3 oranında hyaluronik asit, aloe vera ve gliserin içeren bu yüz serumu, tek kullanımda cildin neme doymuş ve daha yumuşak olmasını sağlıyor. 1 ay kullanımın sonunda ise cilt daha canlı, parlak ve sağlıklı görünüyor.
Formülündeki biyofermentasyonla elde edilmiş hyaluronik asit, cildin nemlenerek dolgunlaşmasını sağlarken, aloe vera ise süper nemlendirici ve ferahlatıcı bir etkiye sahip. Bu serumu daha yakından incelemek için bu yazımıza göz atabilirsin.
7- Aloe vera direkt yüze sürülür mü?
Evde yetiştirilen aloe vera bitkisi içinden çıkan jel direkt olarak yüze sürülebiliyor. Fakat yine de her zaman cilt için özel olarak formüle edilmiş aloe vera kremi ve aloe vera jeli kullanmak daha güvenli.
8- Aloe vera bitkisine nasıl bakılır?
Evde aloe vera nasıl bakılır merak ediyorsan, aloe vera bitkisinin güneş gören bir yerde olmasına dikkat etmelisin. Arada bulunduğu bölgeyi havalandırmak da çok işe yarayacaktır çünkü aloe vera bitkisi esintiyi sever. Yeni filizler veren bir bitki olduğu için başka saksılara dikerek aloe vera bitkisini çoğaltabilirsin. Aloe vera nasıl sulanır sorusuna ise şu cevabı verebiliriz: Kışın 10 günde bir kez, yazın ise havanın sıcaklığına bağlı olarak haftada 1-2 kez sulanabilir.
9- Aloe veranın saça faydaları
Aloe vera saçlar için de harika bir nem kaynağıdır. Saçların daha beslenmiş, canlı ve parlak olmasını sağlar. Aloe vera içeren şampuanlar kullanabileceğin gibi, aloe vera jeli ile saçlarına haftada 1 kez saç maskesi de yapabilirsin.
10- Aloe vera güneşten korur mu?
Aloe veranın cildi direkt olarak güneşten koruma özelliği yoktur. Bunun yerine her zaman güneş kremi kullanmayı tercih etmelisin. Aloe vera genellikle güneşten yanan cildin rahatlamasını ve nemlenmesini sağladığı için kullanılır.